V sobotu 21.10. sa začalo FINAL FOUR Slovenskej lakrosovej ligy, ktoré organizoval nepostupujúci domáci tím Trnava Sabers. To sme však ešte ani netušili, že z týchto dvoch semifinálových zápasov vzíde hneď aj víťaz celej ligy. Počasie nie veľmi prialo, no pokým nepršalo bolo akceptovateľné. Samotnú hru však neskôr sťažil dážď, ktorý sa zniesol na hráčov už v druhej polovici prvého zápasu a bolo to aj citiť. Hráči si posúvali niekedy veľmi nepresné prihrávky, za čo však viniť premoknuté sieťky hráčov. V prvom zápase o 10.00 hod. sa teda stretla Bratislava Tricksters s tímom Bratislava Bats.

Za kratší koniec ťahali práve Bats, keď po výsledku 3:9 v ich neprospech sa museli s pomýšľaním na titul rozlúčiť. Prvý finalista bol jasný. V druhom dueli po 12:00 hod. to však nebolo až také jednoznačné. Aj keď Priviedza Headhunterz viedla od začiatku zápasu, Skalica Chiefs pomaly doťahovala náskok Prievidžanov. Na výhru to však už nestačilo a Prievidza dobrou hrou s kontrolovaním času na konci udržala výsledok 6:5, a stala sa tak ďalším finalistom ligy. Dnes sa tak malo hrať finále SLL o 15.00 hod. opäť na ihrisku v areáli FK Lokomotíva Trnava. Už v úvode sme písali, že z prvého kola vzišiel víťaz SLL. Stalo sa tak, keď v neskorších hodinách Priviedza ohlásila nedostatok hráčov na dnešné finále. Zápas musel byť preto kontumovaný prospech Tricksters, a tí sa tak stali po nedokončenom boji víťazmi ligy. Obhájili tak titul majstra SR z predošlých rokov. Ako organizátorov podujatia nás to však veľmi mrzí. Prinajmenšom sme si mohli v Trnave pozrieť ešte jeden výborný zápas lakrosu. Ďakujeme divákom, ktorí sa včera prišli pozrieť na semifinálové zápasy. Liga SLL 2018 týmto skončila, no pre trnavský tím už o týždeň v nedeľu začína PRÍPRAVA NA NOVÚ SEZÓNU, keď o 9.30 hod. na SOŠOS Lomonosovova v Trnave v telocvični začneme s prvým tréningom a NÁBOROM NOVÝCH HRÁČOV! Preto, ak Vás zaujal lakros, je to najlepšia príležitosť ako s ním začať! NESEĎTE DOMA, PRÍĎTE SKÚSIŤ LAKROS!

Záznam zápasov na SLL YOUTUBE kanále (po kliknutí na tomto odkaze).


Výsledky FINAL FOUR (Semifinále), 21.10.17:

Semifinále 1: 10.00, Bratislava Bats - Bratislava Tricksters, 3:9
Semifinále 2: 12.30, Skalica Chiefs - Prievidza Headhunterz, 5:6

Výsledky FINAL FOUR (Finále), 22.10.17:

Finále: 15.00, Bratislava Tricksters - Prievidza Headhunterz, 10:0 kontumačne (Prievidza nenastúpila kvôli nedostatku hráčov)

Víťaz SLL 2017:

Bratislava Tricksters