Dňa 7. októbra sa konalo v Prievidzi posledné 7. kolo Slovenskej lakrosovej ligy (SLL). Okrem plánovaných zápasov medzi Prievidzou a Skalicou, Trnavou a Bratislavou Tricksters, Zvolenu a Bratislavou Bats sa dohrával ešte zápas z predošlého kola medzi domácou Prievidzou a Bratislavou Bats. Vo všetkých zápasoch okrem toho nášho šlo o finálne umiestnenie pred play off. Tímy si tak mohli viacmenej svojim výkonom určiť, s kým sa stretnú vo finále ligy nazývanom FINAL FOUR. V našom zápase s Bratislavou Tricksters už nešlo o nič. Horšie sme my ako na 6. mieste už skončiť nemohli a ani lepšie, aj keby sa nám podarilo vyhrať kontumačne, nestačilo by nám 6 bodov v tabuľke na postup do "finálnej štvorky", keďže tím nad nami Budapest BLAX mala na konte bodov 9. V prvom zápase o 10.00 hod. medzi Prievidzou a Skalicou pre nás prekvapivo Skalica vybojovala výhru po vyrovnanom zápase 5:6. O 11:30 hod. sa však začal už náš zápas s lídrom tabuľky a doteraz neporazeným majstrom SR, Bratislavou Tricksters...

Od začiatku zápasu sme vedeli, že to nebude prechádzka ružovou záhradou, hlavne keď sme si spomenuli na predošlé výsledky proti tomuto tímu. Vlani sme vyfasovali rovno 25:0 a v roku 2015 sme prehrali dvakrát 1:17 a 1:15. Cieľ do tohto zápasu bol jasný, dostať čo najmenej gólov a súperovi ich zopár aj uštedriť, čo sa ale veľmi nedarilo. Na jednej strane niekedy chýbali drobné nepresnosti alebo trocha šťastia, na druhej strane sme boli obmedzení počtom hráčov na striedanie. Presnejšie povedané, nemali sme za koho striedať, a to sa podpisovalo na výkone našich hráčov, ktorí nestíhali oproti súperovi dočerpávať sily. Náš tím vycestoval na zápas vo veľmi oklieštenej zostave, keď až sedem hráčov hlásilo neúčasť na zápase.

V prvej štvrtine sa nám nepodarilo na súperove góly odpovedať, no v druhej štvrtine sa Borisovi Stankovičovi č.91 po prihrávke od Igora Zatka č. 19 podarilo streliť gól. To sme však netušili, že toto bude z nášho gólového repertoára všetko. I keď viackrát sa nám podarilo ohroziť súperovho brankára, strelu sa do brány nepodarilo pretlačiť. Neraz sa o to pokúšal z minulého zápasu gólovo naladený stredopoliar a kapitán tímu Radovan Urban č.5, no buď strela minula bránku, alebo zasiahla jej konštrukciu. A keď už išla medzi tyče, proti gólu stáli súperovi brankári. Ako sme spomínali v úvode tohto článku, v zápase nešlo ani jednému tímu už prakticky o nič, no napriek tomu to bol zápas dosť tvrdý a nedá sa povedať, že by nás súper chcel šetriť. Viackrát sa hráči medzi sebou do seba pustili dosť ostro, no lakros nie je predsa len balet, ani biely balet a hráči si tvrdé zákroky viackrát opätovali. Už od začiatku súper využíval naše chyby a nekompromisne nám dával gól za gólom, a tak sa postupne skóre zastavilo po uplynutí hracej doby až na konečných 1:20 v náš neprospech.

Je to veľká škoda, pretože sme mali na viac minimálne streliť zopár gólov, no okrem iného aj šťastie nám neprialo. Ale ako sa hovorí, šťastie praje pripraveným, a to sme my rozhodne neboli, pretože s tak vyšťaveným mančaftom sa proste dobrý výkon podať nedá. Treba však pochváliť všetkých hráčov, ktorí bojovali až do konca a umožnili nám tak dokončiť sezónu dôstojne bez akéhokoľvek prešľapu v podobe kontumácie. Z individuálnych výkonov v zápase je potrebné vyzdvihnúť veľmi dobre na rozohrávkach hrajúceho navrátilca Vladimíra Chlapečka č.29. Taktiež peknými zákrokmi sa predviedol aj náš brankár Kristián Šupina č.21. Ešte raz však treba zdôrazniť, veľký palec hore pre všetkých hráčov!

Týmto zápasom skončil pre nás 3. ročník SLL. Aj keď sme vyhrali za sezónu iba raz, sezónu hodnotíme pozitívne, pretože sa nám poprvýkrát podarilo umiestniť na lepšom ako poslednom mieste v tabuľke. Šieste miesto je pre nás preto istým spôsobom úspech. Taktiež sa nám podarilo historicky poprvýkrát skórovať v jednom zápase viac ako 7 gólov, a to rovno 11. Z týchto faktov treba hodnotiť, že herne sme sa posunuli opäť o niečo ďalej a pevne veríme, že to tak pôjde aj naďalej. Veríme, že nás v tíme bude viac a budeme tak môcť lepšie využívať potenciál skúsených hráčov.

V tento deň sa však konali ešte ďalšie dva zápasy. V tom prvom Zvolen Punishers podľahol podľa papierových predpokladov s Bratislavou Bats 1:12 a v druhom zápase si postupne poradila domáca Prievidza Headhunterz s Bratislavou Bats 18:8, aj keď sa Bats snažili, ich výkon tentokrát jednoducho nestačil na domácich.

V nadchádzajúcich dňoch však lakros z Trnavy úplne neodíde a už 21. v sobotu od 10.00 hod. a 22.10. v nedeľu od 15:00 hod. sa v Trnave v areáli FK Lokomotíva bude konať finále ligy, tzv. FINAL FOUR. Ide o Play-off turnaj, kedy sa v sobotu stretnú v dvoch zápasoch proti sebe prvé štyri tímy zo základnej časti a v nedeľu liga vyvrcholí svojim posledným zápasom o titul majstra Slovenska. Medzi najlepších štyroch patria podľa poradia Bratislava Tricksters, Prievidza Headhunterz, Skalica Chiefs a Bratislava Bats. Hrá sa systémom jednej výhry, a to tabuľkovo 1. tím so 4. tímom a 2. tím s 3. tímom.

Týmto spôsobom by sme Vás chceli všetkých pozvať na vyvrcholenie tohtoročnej sezóny. Ak nepoznáte pravidlá, nevadí. Veľmi radi Vám ich vysvetlíme počas samotného turnaja. Ak Vás tento zaujímavý dynamický šport zaujme, pozývame Vás o týždeň na náš tréning, kedy nám začne príprava na ďalší ročník ligy 2018 a s tým spojený NÁBOR NOVÝCH HRÁČOV. Trénovať začneme už v nedeľu 29.10. o 9:30 hod. v telocvični na škole SOŠOS Lomonosovova v Trnave. Ste vítaní na oboch podujatiach. Príďte sa pozrieť na poriadny lakros!

GO SABERS GO A LAXU ZDAR!!!

 

Zostava Trnava Sabers:

  • č.5 - Radovan Urban - stredopoliar
  • č.19 - Igor Zatko - útočník / stredopoliar
  • č.21 - Kristián Šupina - brankár
  • č.24 - Lukáš Horecký - obranca
  • č.29 - Vladimír Chlapeček - stredopoliar / rozohrávky
  • č.87 - Richard Bobek - obrana
  • č.91 - Boris Stankovič obrana / stredopoliar
  • č.97 - Patrik Pocisk - útočník

 

Záznam zápasu na YOUTUBE (po kliknutí na odkazy nižšie):

Časť 1. Časť 2. Časť 3. Časť 4. Časť 5. Časť 6. Časť 7.a Časť 7.b Časť 8. Časť 9. Časť 10. Časť 11. Časť 12. Časť 13.


Výsledky 7. kola:

10.00, Prievidza Headhunterz - Skalica Chiefs, 5:6
11.30, TRNAVA SABERS - Bratislava Tricksters, 1:20
13.00, Zvolen Punishers - Bratislava Bats (DNV), 1:12
14.30, Prievidza Headhunterz - Bratislava Bats, 18:8 (dohrávka)

Body:

  • 2. štvrtina:
    • čas 03:49, skóre 1:7 - Boris Stankovič č.91, asistencia Igor Zatko č.19

 

 

Vylúčenia:

  • BratislavaTricksters, sekanie, 1min
  • BratislavaTricksters, osobný trest - nešportové správanie, 3min
  • BratislavaTricksters, cross checking, 1min
  • BratislavaTricksters, nedovolený postup - striedanie, 0,5min
  • Trnava Sabers - Boris Stankovič č.91, sekanie, 1min
  • BratislavaTricksters, postavenie mimo hru, 0,5min
  • BratislavaTricksters, sekanie, 1min
  • BratislavaTricksters, sekanie, 1min
  • BratislavaTricksters, sekanie, 1min