V nedeľu 23.10.16 sa v Trnave odohral exhibičný zápas lakrosu v rámci propagačnej "Jesennej ligy". Cieľom tohto priateľského zápasu bola hlavne propagácia lakrosu a samozrejme zabaviť sa. Skóre tak bolo menej podstatné, no hráči si na ihrisku niekedy uštedrili tvrdé zákroky. Možnosť zahrať si dostalo aj zopár nováčikov, ktorí sa ukázali veľmi pozitívne. Tentokrát sa však hral regulérny "veľký field", čas 4x20min., 9+1 hráčov v poli.

V zápase proti sebe nastúpila Trnava Sabers, doplnená o troch hráčov z Prievidze Headhunterz proti Výberu Slovenskej lakrosovej federácie, ktorá pozostávala naopak z hráčov zo Skalice Chiefs, Zvolena Punishers a jedného zástupcu mala aj Bratislava Tricksters. Naopak zápasu sa nezúčastnil ani jeden hráč ďalšieho bratislavského klubu DNV Bats.

Trnava Sabers - Lacrosse
Spoločná foto tímov po zápase, v ktorom tesne zvíťazili Sabers, 4:3 pp. Horný rad zľava tím Sabers (zelené dresy): Simon Thomay (Prievidza), Patrik Reguli, Kristíán Šupina, Marián Trenčiansky, Patrik Pocisk, Radovan Urban, Adrián Magula, Igor Zatko. Dolný rad zľava tím Sabers: Matej Hečko, Vladimír Chlapeček, Marek Kubovič, Frederik Špaldoň (Prievidza), Matúš Koreň (Prievidza).
Trnava Sabers 4 : 3 (pp) Výber SLF
Góly za Trnavu: #17 Marián Trenčiansky, #19 Igor Zatko, #22 Matej Hečko, #6 Simon Thomay (pp)

 

Vo vyrovnanom zápase sme sa z víťazstva nakoniec tešili my, keď v predĺžení zápas ukončil za nás hrajúci #6 Simon Thomay (originál klub Prievidza Headhunterz). Jediným negatívom sú zranenia až 4 hráčov, ktorí dnes bohužiaľ nemali svoj deň a zápas nedohrali. Veríme, že zranenia nie sú vážne a všetci hráči budú čoskoro fit.

Najbližšie sa takýto priateľský zápas za účelom propagácie a rozvoja lakrosu bude konať v Skalici, a to sobotu 12.11.16 o 13.00 hod. na ihrisku Kátov. Termín je už pevne stanovený. Pozývame Vás, príďte sa pozrieť.

Sticks Up & Lax On!