Uplynulý víkend v sobotu 2. júla sme na ihrisku v Prievidzi odohrali posledný ligový zápas nášho 2. ročníka SLL (Slovenská lakrosová liga). Našim súperom bol skúsený a skvelými hráčmi nabitý tím Bats DNV z Bratislavy (Devínska Nová Ves).

Počasie priam stvorené na grilovanie. Keby ste sa ale vcítili do kože našich hráčov, vedeli by ste, že sa negrilovali kurčatá, ale samotní hračí vo svojich čiernych prilbách a v plnej zbroji. Teplomer ukazoval na začiatku zápasu niečo málo cez 30°C...

 

Zápas mal rýchly začiatok, kedy po úvodnom rozhode náš tím v prvej akcii súpera inkasoval. Snažili sme nerobiť si z toho veľkú hlavu, no v koncovke nám chýbala presnosť, za čo nás Netopieri trestali presnými zásahmi do našej siete. Skóre sa navyšovalo len na jednej strane a po 1. polčase bol stav zápasu jednoznačný 0:8 pre súpera.


Po polčase sme sa trochu ukľudnili a neskladali zbrane. Ako prvému sa podarilo skórovať nám, keď v 5. minúte 2. polčasu po prihrávke od Borisa Stankoviča (#91) skóroval štandardne strelou z diaľky Radovan Urban (#5), skóre 1:8. Súper akoby zostal zaskočený, naopak náš tím to naštarovalo a v 9. minúte druhého polčasu skóroval po individuálnej akcii práve na prvý gól asistujúci Boris Stankovič (#91), keď po nevydarenom útoku súpera vyniesol loptičku behom cez celé ihrisko a s čistou hlavou prekonal brankára dobre umiestnenou strelou, skóre 2:8 pre Bats. Súperovi sa nedarilo i naďalej v koncovke. V 12. minúte to využil Igor Zatko (#19) a po individuálnom zapracovaní skóroval ďalší gól, skóre 3:8. Netopieri pravdepodobne v tejto štvrtine šetrili sily na koniec zápasu a v 14. minúte sa pred bránku predieral Vladimír Chlapeček (#29), no cestu na strelu si nenašiel, a tak sa rozhodol pre prihrávku priamo pred brankáre, kde si ale "vraj" inštinktívne nabehol Radovan Urban (#5), vo výskoku zachytil prihrávku a cez rameno tzv. "batmaaaan" brankára skóroval, stav zápasu 4:8. Vyše minútu po tomto góle ukončil hvizd rozhodcu 3. tretinu. Podľa ďalšieho priebehu pre nás asi smola, pre súpera štastie, keďže túto štvrtinu súper neskóroval ani raz a nám sa podarilo skórovať hneď 4x. Vyhrali sme ju 4:0, no v lakrose sa však hrá dokopy na štyri.

Štvrtá štvrtina však malá iný priebeh. Jej začiatok sa podobal na samotný úvod zápasu, kedy v prvej minúte skóroval súper po pomerne ľahkej strele, skóre 4:9. Náš brankár Kristián Šupina (#21) si ešte asi vychutnával treťo-štvrtinovú víťaznú cigaretku, a tak sa nemohol naplno venovať brankárčeniu. Krátko na to padol do našej siete ďalší gól, skóre 4:10 a bratislavskí netopieri nám začali opäť odlietať minimálne niekde naspäť do Devinskej Novej vsi. Tu ale náš brankár konečne zahasil trpký nedopalok a ponúkol svojim spoluhráčom príležitosť na vynesenie loptičky do útočného pásma. V štvrtej minúte tak po nádhernej prihrávke od Igora Zatka (#19) skóroval do tretice pred bránu nabiehajúci Radovan Urban (#5) a zapísal si tak "hetrik", skóre 5:10. Netopieri sa však ukľudnili a dvoma pohotovými gólmi po učebnicových kombinačných akciách skórovali, skóre 5:12 v náš neprospech. Chvíľu sa hralo bez gólov a hra sa prelievala od jednej brány k druhej, no skórovať sa však podarilo až Patrikovi Pociskovi (#97), keď Marek Kubovič (#11) vybojoval v našej obrane loptičku a vyniesol ju až do útočnej zóny, kde našiel Pociska. Ten sa v koncovke po viacerých nepodarených strelách už nemýlil a upravil skóre na 6:12. Šancu na zníženie rozdielu mal ešte Vladimír Chlapeček (#29), no z minimálnej vzdialenosti od brány strelu neumiestil najšťastnejšie a loptičku brankár svojou výstrojou vyrazil. Veľká škoda, mohol to byť jeho premiérový gól.  Netopieri sa však v koncovke dvakrát nemýlili a kozmeticky upravili skóre na konečných 6:14 v ich prospech. Niečo minútu na to svojim finálnym hvizdom hlavný rozhodca ukončil toto sobotňajšie hráčske smaženie a minimálne tak zachránil zopár ľudských životov...

Zo zápasu, od ktorého sme očakávali dominanciu súpera sa stal zápas, kde sme dokázali bojovať, skórovať a ukázať, že v Trnave lakros hrať vieme. To, čo celú sezónu nešlo, sa v tomto zápase podarilo nad očakávania. Výkonnostne a tímovo sme odohrali náš najlepší zápas tejto sezóny, aj keď sme opäť nevyhrali. Všetky zápasy sme odohrali v dostatočnom počte hráčov, čo sa niektorým klubom túto sezónu veru nepodarilo. Tento zápas bol dôstojným ukončením našej v poradí už druhej sezóny počas dvoch rokov existencie klubu.

Ďakujeme všetkým našim priaznivcom a fanúšikom za podporu. Veľká vďaka patrí aj vedeniu FK Lomotíva Trnava za poskytnutie ihriska na domáce kolo! Aj keď sme sa ani raz netešili z víťazstva, táto sezóna nás posunula o niekoľko krokov vpred. Blahoželáme súperom a želáme im veľa zdaru v nadchádzajúcom play-offs, do ktorého my už nezasiahneme priamo ako klub. Šancu však dostanú naši hráči, ktorí budú nasadení do play-off draftu, kde si ich budú môcť naverbovať na finálové súboje postupujúce tímy. Kto to bude, budeme po samotnom drafte ihneď informovať!

 

Priebeh skóre Sabers:

1. štvrtina:

2. štvrtina:

3. štvrtina:

  • 4:44, Radovan Urban (Boris Stankovic), 1:8
  • 8:53, Boris Stankovic (sam), 2:8
  • 11:23, Igor Zatko (sam), 3:8
  • 13:33, Radovan Urban (Vladimir Chlapecek), 4:8

4. štvrtina:

  • 3:03, Radovan Urban (Igor Zatko), 5:10
  • 11:00, Patrik Pocisk (Marek Kubovic), 6:12

 

Body Sabers (G+A, spolu body):

  1. Radovan Urban, 3+0, 3
  2. Boris Stankovič, 1+1, 2 / Igor Zatko, 1+1, 2
  3. Patrik Pocisk, 1+0, 1
  4. Marek Kubovič, 0+1, 1 / Vladimír Chlapeček, 0+1, 1

 

V najbližšej dobe Vás budeme informovať o plánovaných aktivitách, turnajoch, prípravných zápasoch a náboroch.

Sticks Up & Lax On!