Osobné informácie:

Tím: Trnava Sabers

Pozícia: #19, stredopoliar (M - Midfield) / rozohrávky (FO - face-offs)

Výška: 190cm

Váha: 74kg

Dátum narodenia: 19. 10. 1986

Lakros hrá od: 2014

Rodný klub: Trnava Sabers

Predchádzajúce športy (aktívne): futbal

Obľúbený lakrosový tím: New York Lizards (Profi tím, MLL)

Koníčky: behanie, cyklistika, cestovanie, lakros

Štatistika:

 

ROK TÍM POZ ZÁPASY
G A BODY Trestné minúty
2016 Trnava Sabers M 8 1 2 3 3.00
2015 Trnava Sabers M 12 4 2 6 0.50
- SPOLU - 20 5 4 9 3.00

 

Krátka spoveď:

1. Ako si sa dostal k lakrosu?

Igor: "Jeden večer som sa rozprával s kamarátom, ktorý sa poznal s chalanmi čo v Trnave rozbiehali lakros. Tento môj kamarát ma pozval aby som to prišiel skúsiť, a hneď na prvom tréningu ma to chytilo."

2. Prečo hráš lakros?

Igor: "Tak hneď na prvom tréningu sa mi to zapáčilo tak že ten istý večer som si objednal základnú výstroj – prilbu rukavice a lakrosku. Dodnes na to s chalanmi čo boli pri zrode Sabers s úsmevom spomíname. Ako som spomínal, dostal ma do neho môj kamarát, ktorý sa poznal so zakladateľom tohto klubu a od prvej skúsenosti s lakrosom sa mi to veľmi zapáčilo. Takže by sa to dalo označiť ako láska na prvý pohľad, či už k lakrosu alebo ku klubu Trnava Sabers."

3. Čo sa ti páči na tvojej hernej pozícii? Ak by si mohol, zmenil by si ju?

Igor: "Hrám ako MID. Asi najviac sa mi na tomto poste páči to, že tento post od hráča veľa vyžaduje a kladie na neho vysoké nároky. Nie je to len o tom behať a prihrávať, ale musíte vedieť aj brániť a aj útočiť. Je to komplexný post, a to ma núti sa zlepšovať čo najviac. Kladiem si tak sám na seba vyššie nároky. Niekedy sa stáva, že cestujeme na zápas v nízkom počte a je nás potom málo na striedanie. V takom zápase sa veľa nabehám a nemôžem podať výkon aký by som chcel. Nie je čas na oddych a regeneráciu síl. Po druhej stránke ako som spomínal, núti ma to, aby som sa viac a viac zlepšoval a viac trénoval. Takže to asi ani nemožno označiť ako niečo, čo by sa mi páčilo najmenej. "

4. Na ktorú časť tvojej výstroje sa špeciálne zameriavaš, ako si ju pripravuješ, prípadne aká má byť?

Igor: "Tak najdôležitejšia je určite pre mňa prilba, ktorá ma už párkrát zachránila pred poriadnymi údermi a v neposlednom rade je to lakroska, bez ktorej by nešlo odohrať zápas. A ešte rukavice. Takže každá zo základných súčastí výstroje je pre mňa dôležitá."

5. Akú máš obľúbenú fintu, prípadne máš obľúbenú nejakú špeciálnu osobnú techniku?

Igor: "Nemám obľúbenú zatiaľ žiadnu. Pracujem na tom. "

 

Vysvetlivky lakrosovej odbornej terminológie alebo žargónu:

 MID - Midfield, stredopoliar - hráčska pozícia, pri tejto pozícii hráč nie je obmedzený pohybom medzi jednotlivými pásmami a môže sa presúvať zo stredného poľa, aj do útoku, aj do obrany