Posledné 6. kolo Slovenskej lakrosovej ligy je za nami. Prehra 1:20 s vládnucim majstrom slovenského lakrosu je pomerne vysoká, no nepatrí k najvyšším zo vzájomného zápolenia. Ale ako zápas hodnotí tréner SABERS Boris Stankovič? Trochu sme ho vyspovedali:
 
1.) Ako hodnotíš posledný zápas proti Bratislave Tricksters?
Boris: "Celkovo som so zápasom spokojný. Hrali sme proti najskúsenejšiemu klubu, ktorý je niekoľkonásobným majstrom a tvorí ho množstvo reprezentantov slovenského reprezentačného tímu. Išli sme hlavne zabojovať, potrápiť súpera a nedať mu nič zadarmo. Boli tam však niektoré nedostatky, ktoré vedeli Tricksters ihneď potrestať."

2.) Čo boli kľúčové okamihy v zápase? 
Boris: "Myslím, že každá zmena držania lopty. Hrali sme bez striedania, no s dobrým plánom. Keby sme mali dvoch, či troch hráčov na striedanie, tak som si istý, že dáme minimálne o 4 góly viac a o 5 menej dostaneme. Išlo by stále síce o prehru, vyzeralo by to však inak a určite by si to aj chalani viacej užili."

3.) Čo ste ako tím mohli robiť lepšie? 
Boris: "Určite sme mohli lepšie komunikovať v obrane a menej naháňať palice. V útoku sme sa s loptou mohli viacej hrať za súperovou bránkou."

4.) Naopak, čo sa Vám darilo robiť podľa plánu? 
Boris: "Základné veci, ktoré sme si povedali pred zápasom sme spĺňali. V útoku sme sa snažili loptu držať, keď sme ju stratili, tak sme nenaháňali útočníkov a bežali priamo do obrany. Tiež sa nám darilo robiť pomalé CLEARY. V podstate všetko, čo sme si povedali pred zápasom, aby sme šetrili sily, sme dodržovali."

5.) Koho z hráčov by si zo zápasu vyzdvihol? 
Boris: "Určite by som chcel vyzdvihnúť nášho FEJSÁKA, Vlada Chlapečka. Nielen že musel behať s ostatnými hráčmi do útoku a obrany, ale musel bojovať aj o každú lopičku na začiatku štvrtín a po každom góle. To sa nezdá, ale je to dosť náročné. Hlavne pri takto vysokom skóre zápasu."

Ďakujeme Borisovi za rozhovor. Najbližšie v rubrike HODNOTENIE TRÉNERA prinesieme jeho obhliadnutie na výsledky mužstva v ročníku SLL 2017 a celkové zhodnotenie sezóny. Už čoskoro...

 

Vysvetlivky:

CLEAR - vynášanie, či rozohrávka brankárom po neúspešnej súperovej strele, kedy brankár loptičku zachytí a zakladá novú akciu, tzv. CLEAR

FEJSÁK - hráč na rozhodoch, tzv. face-offoch, ktorého úlohou je vybojovať loptičku, aby tím mohol začať tvoriť útočnú akciu. Veľmi podobné ako napríklad pri hokeji