Osobné informácie:

Tím: Trnava Sabers

Číslo - Pozícia: #91 - MID / LSM / DEF

Výška: 176cm

Váha: 76kg

Dátum narodenia: 16. 11. 1990

Lakros hrá od: 2005

Rodný klub: Bratislava Tricksters

Predchádzajúce športy (aktívne): futbal, hokej

Obľúbený lakrosový tím: Worthington Cardinals

Koníčky: videohry, čítanie, zimné športy

Štatistika:

ROK TÍM POZ ZÁP
G A BODY TRESTNÉ MIN.
2016 Trnava Sabers MID/LSM/DEF 5 1 3 4 1.00
2015 Bratislava Tricksters MID/LSM/DEF 11 5 2 7 0.00
2009-2010 Worthington Cardinals College Ohio MID ? ? ? ? ?
- SPOLU - 16 6 5 11 1.00

Vysvetlivky tabuľky: POZ - pozícia, ZÁP - počet odohratých zápasov, G - počet strelených gólov, A - počet prihrávok na góly, SOG - strely na bránu, GA - inkasované góly, SV% - percento úspešnosti zachytených striel, ATT - útočník, MID - stredopoliar, DEF - obranca, FO - rozhody (face-off), GOA - brankár, LSM - long-stick midfielder (stredopoliar s dlhou lakroskou)

 

Krátka spoveď:

1. Ako si sa dostal k lakrosu?

Boris: "Do mojej strednej školy som hral hokej, ale neprešiel som do ďalšieho ročníka a bol som už starší, takže som nemohol opakovať. Môj kamarát Šofo vtedy akurát tiež začínal s lakrosom, a keďže som mal ešte výstroj z hokeja, tak ma prehovoril aby som to s ním skúsil."

2. Prečo hráš lakros?

Boris: "Odjakživa som bol vedený k tomu, aby som športoval. Hokej ma strašne bavil a žiaden iný šport sa mu nepriblíži tak ako lakros. Rovnako super je celá lakrosová komunita na Slovensku, kde sa všetci navzájom poznáme a sme super partia. Plus môžem vďaka nemu hrdo reprezentovať rodné Slovensko, čo by sa mi v mojej hokejovej kariére nikdy nepodarilo."

3. Čo sa ti páči na tvojej hernej pozícii? Ak by si mohol, zmenil by si ju?

Boris: "Momentálne hrávam na viacerých pozíciách, ale moja najobľúbenejšia bude stále DLHÝ STREDOPOLIAR. Na tejto pozícií sa nedávajú góly, nie ste veľa na ihrisku, no fyzicky je pomerne dosť namáhavá. Avšak práve preto ju mám rád, lebo aj keď je to taká “nevďačnejšia práca”, tak ak ju robíte správne, tak ste veľkým prínosom pre zbytok tímu."

4. Na ktorú časť tvojej výstroje sa špeciálne zameriavaš, ako si ju pripravuješ, prípadne aká má byť?

Boris: "Úprimne, nejak špeciálne sa nepripravujem. Iba si pred zápasom skontrolujem, či náhodou nemám roztrhnutý POCKET na HLAVE, a či som si niečo nezabudol a som pripravený hrať. Jediné, na čo si trochu dávam pozor, je to, aby som mal vždy suché rukavice."

5. Akú máš obľúbenú fintu, prípadne máš obľúbenú nejakú špeciálnu osobnú techniku?

Boris: "Som fyzicky menší hráč, preto sa viacej zameriavam na techniku a presnosť ako na hrubú silu. Keď sa ako obranca postavím na to správne miesto, nemusím robiť vôbec nič a útočník je absolútne neškodný. Avšak vždy poteší, keď sa mi podarí vyseknúť alebo vypichnúť útočníkovi lakrosku tak že mu odletí, hovoríme tomu zo srandy "expeliarmus" ako zo známeho čarodejníckeho filmu."

 

Vysvetlivky lakrosovej odbornej terminológie alebo žargónu:

DLHÝ STREDOPOLIAR - tzv. LSM (long-stick midfielder), stredopoliar hrajúci na ihrisku s dlhou palicou. Na jednej strane ide o nevýhodu, keď je potrebné hrať v útočnom pásme, na druhej strane naopak ide o výhodu, ak je potrebné brániť.

POCKET - sieťka v lakrosovej hlave vytvára tzv. pocket, vrecko, v ktorom sa nosí loptička. Pocket ma predpísanú hĺbku na výšku jednej loptičky.

HLAVA - ide o plastovú časť lakrosky, v ktorej je vypletený pocket-vrecko, a v ktorej sa nosí loptička.