Osobné informácie:

Tím: Trnava Sabers

Pozícia: #7, útočník (A - Attack)

Výška: 180cm

Váha: 83kg

Dátum narodenia: 14. 4. 1993

Lakros hrá od: 2014

Rodný klub: Trnava Sabers

Predchádzajúce športy (aktívne): žiadne

Obľúbený lakrosový tím: New York Lizards (Profi tím, MLL)

Koníčky: PC a posilňovanie

Štatistika:

ROK TÍM POZÍCIA ZÁPASY
GÓLY ASISTENCIE BODY TRESTNÉ MINÚTY
2016 Trnava Sabers ATT 5 0 0 0 0.00
2015 Trnava Sabers ATT/DEF 10 0 0 0 1.50
- SPOLU - 15 0 0 0 1.50

Vysvetlivky tabuľky: ATT - útočník, MID - stredopoliar, DEF - obranca, FO - rozhody (face-off), GOA - brankár

 

Krátka spoveď:

1. Ako si sa dostal k lakrosu?

Patrik: "K lakrosu som sa dostal cez môjho kamaráta. Raz sme boli spolu vonku a povedal mi, že začal hrať lakros na pozícii brankára, a že tam potrebujú nových hráčov. Tak som súhlasil a prišiel som to skúsiť hneď na najbližší tréning. Vyskúšal som a tento šport sa mi hneď zapáčil, a tak som pri ňom ostal aj po tom, ako to človeka, ktorý ma k tomu priviedol prestalo baviť."

2. Prečo hráš lakros?

Patrik: "Lakros hrám, pretože je to rýchly, tvrdý a dynamický šport a hlavne je na naše pomery nezvyčajný. Prečo sa opičiť a hrať napríklad futbal ako každý?!"

3. Čo sa ti páči na tvojej hernej pozícii? Ak by si mohol, zmenil by si ju?

Patrik: "Na mojej hernej pozícii sa mi páči, že sa nenabehám ako spoluhráči v MID-e, aj keď treba byť vždy rýchly a o krok pred obrancami. V podstate som začínal ako obranca a aj som tak odohral prvú sezónu. Na základe toho viem, ako to chodí v obrane. Toto považujem za výhodou."

4. Na ktorú časť tvojej výstroje sa špeciálne zameriavaš, ako si ju pripravuješ, prípadne aká má byť?

Patrik: "Myslím si, že každá časť výstroje je nesmierne dôležitá, pretože výstroj je to, čo nás chráni pred prípadnými zraneniami. Obzvlášť som rád za helmu, ktorá ma neraz zachránila pri páde na zem alebo pred zasiahnutím loptičkou alebo súperovou palicou."

5. Akú máš obľúbenú fintu, prípadne máš obľúbenú nejakú špeciálnu osobnú techniku?

Patrik: "Obľúbenú fintu nemám. Myslím si, že na každého obrancu funguje niečo iné, každý ma slabinu, ktorá sa dá využiť niekde inde, a preto treba vedieť čítať hru a pohyby hráčov a vedieť rýchlo reagovať. Tiež pomáha mať nejakú tu silu - fyzickú zdatnosť, a prípadne sa vďaka tomu pretlačiť pred bránu a vytvoriť si tak streleckú pozíciu."

 

Vysvetlivky lakrosovej odbornej terminológie alebo žargónu:

MID - Midfield, stredopoliar - hráčska pozícia, pri tejto pozícii hráč nie je obmedzený pohybom medzi jednotlivými pásmami a môže sa presúvať zo stredného poľa, aj do útoku, aj do obrany