V sobotu 30. júna sa konalo 5. kolo Slovenskej lakrosovej ligy (SLL) netradične mimo Trnavy, a to na futbalovom ihrisku TJ Elastik Bohdanovce. Na pláne boli dva zápasy. V prvom nastúpil náš tím Trnava Sabers proti Skalici Chiefs a v druhom zápase si pomerali sily Prievidza Headhunterz a Zvolen Punishers.

O 10.00 hod. začal úvodný rozhod prvého zápasu. Po pár minútach hry bolo už jasné, že pôjde o vyrovnaný duel. Veď prvý gól zápasu prišiel až 15. minúte. Síce sme inkasovali prví my, no súperovi sme nič nedarovali a snažili sme sa skóre vyrovnať.

Podarilo sa to však až v úvode 2. štvrtiny, keď najprv skóroval Vladimír Chlapeček č.29 po prihrávke pred bránu od Patrika Duraja č.7, 1:1. Netrvalo dlho a skóroval po individuálnej akcii hosťujúci Ján Hubáček č.99. Poslal nás tak do vedenia 2:1. Skaličanom sa však podarilo dvakrát odpovedať, a zvýšiť tak skóre na 2:3. My sme odpovedali dvoma presnými zásahmi až k záveru štvrtiny. Najprv po zachytenej prihrávke v obrane vyniesol loptičku do útoku Radovan Urban č.5 a prihrával na Borisa Stankoviča č.91, ktorý sa pohotovo uvoľnil a skóroval. O dve minúty si akciu zopakovalo predošlé duo, no gól tentokrát vsietil Urban po prihrávke od Stankoviča, skóre 4:3. V prvom polčase sa však už skóre nemenilo, i keď príležitostí na to bolo viacero.

Úvod 3. štvrtiny bol bez gólov, no v 6. minúte si otvorili strelecký účet opäť súperi. O 3 minúty neskôr Skalica skórovala znovu a dostala sa tak do vedenia 4:5. Onedlho vyrovnal svojim druhým gólom Urban, 5:5. Po viacerých technických chybách sme však inkasovali a Skalica išla znovu do vedenia 5:6. Pred koncom štvrtiny Skaličania po zásahu brankára zle rozohrávali a do prázdnej brány po tretíkrát skóroval Urban, 6:6. Bol to zároveň posledný gól v tejto štvrtine.

Štvrtá časť začala s gólovým zápisom až v 10. minúte, keď po individuálnom úniku skórovala Skalica, 6:7. O minútu neskôr po samostatnom prieniku okolo súperovej brány skóroval svoj druhý gól Stankovič, a vyrovnal tak na 7:7. Nedokázali sme však už nadviazať na predošlé akcie a po viacerých nepresných prihrávkach, či zlých rozohrávkach sme inkasovali dva góly. Odpoveď z našej strany už neprišla a rozhodca ukončil zápas za stavu 7:9 pre hostí zo Skalice.

“Z našej strany išlo o dobrý zápas. Svedčí o tom vyrovnaná hra so súperom, ktorý nás posledné sezóny výkonnostne preskočil. V jednom okamihu to síce vyzeralo, že môžeme tento zápas zvíťaziť, no do reality nás dostala 3. a 4. štvrtina. Tu sa začali ukazovať naše nedostatky. Naši hráči nezvládali základnú techniku a robili školácke chyby, čo súper naopak neváhal využívať, a tak sa mu aj podarilo ľahko skórovať niekoľko gólov. V tíme však vieme, z čoho pramenia tieto hráčske nedostatky, a že bez poctivej individuálnej prípravy nemôžeme vyhrávať zápasy. Určite nie proti tímu ako je Skalica Chiefs, ktorá disponuje viacerými skúsenými a kvalitnými hráčmi. Treba však na rovinu povedať, že osobne som takýto priebeh zápasu nečakal. Keďže sme túto sezónu začínali takmer od nuly a viacerých hráčov sme museli učiť základy lakrosu, nemôžeme očakávať od nich na ihrisku zázraky. Milo však prekvapili niektorí hráči, u ktorých je vidieť progres. V lakrose sa však nedá hrať sám za seba, a pokým každý post nebude v tíme obsadený zručným hráčom, nebudeme schopní podávať stabilné výsledky a vyhrávať,” zhodnotil zápas hrajúci tréner a kapitán tímu Radovan Urban.

Aktuálne nášmu tímu začína krátka letná prestávka. V pláne sú isté organizačné zmeny, ktoré by mali skvalitniť prípravu na zápasy a tréningové podmienky. Ďalšie 6. kolo SLL bude až 1. septembra, keď nastúpime proti aktuálne najsilnejšiemu celku v lige Prievidzi Headhunterz. Potom nás čakajú ešte tri kolá. Liga má dovedna 9 kôl a posledné je na pláne 13. októbra. Usporiadateľom záverečného kola bude po tretíkrát v tomto roku náš klub. Miesto dovtedy ešte upresníme.

V Bohdanovciach sa však okrem zápasu domácich hral ešte jeden zápas. O 12.30 hod. nastúpili proti sebe Prievidza Headhunterz a Zvolen Punishers. Prievidza aktuálne drží v lige bez porážky prvé miesto, no za ňou je v tesnom závese práve Zvolen. Zápas sľuboval dramatický priebeh, no oba tímy prišli na kolo v presnom počte a nemohli striedať. Prievidza je však na tento systém už navyknutá a nerobilo jej to veľké problémy. I keď Zvolen sa snažil bojovať, nepodarilo sa mu to a skúsení hráči Prievidze dotiahli zápas do víťazného konca 8:5. Upevnili si tak prvé miesto v tabuľke.

Ako organizátori 5. kola chceme poďakovať v prvom rade realizačnému tímu TJ Elastik Bohdanovce za možnosť uskutočniť toto kolo na ihrisku v Bohdanovciach nad Trnavou. Tímy si mohli zahrať naozaj na kvalitnom trávnatom povrchu. Šatne a vybavenie areálu sú tiež na dobrej úrovni a na naše lakrosové kolá sa dá povedať až nadštandardné. Vďaka patrí všetkým zúčastneným tímom a i divákom, ktorí nás prišli povzbudiť, či sa prišli zo zvedavosti pozrieť na lakros. Možno na tomto ihrisku bude možné zazrieť lakros aj častejšie. Ak Vás lakros zaujal, ozvite sa nám. Neustále dopĺňame hráčov do tímu. ĎAKUJEME A SABERS DO TOHO!

 

Priebeh zápasu a body:

(čas - skóre - tím - číslo meno skorujuceho hrača, číslo meno prihravajúceho hráča)
1. štvrtina:

14:08 - 0:1 - SI - #99 Vávra, asistencia #13 Sypták

2. štvrtina:
3:30 - 1:1 - TT - #29 Chlapeček, asistencia #7 Duraj
5:27 - 2:1 - TT - #99 Hubáček
8:57 - 2:2 - SI - #99 Vávra, asistencia #6 Srnec
10:58 - 2:3 - SI - #28 Šamo, asistencai #47 Kocák
14:43 - 3:3 - TT - #91 Stankovič
16:58 - 4:3 - TT - #5 Urban, asistencia #91 Stankovič

3. štvrtina:
5:36 - 4:4 - SI - #18 Havlík
8:10 - 4:5 - SI - #18 Havlík
11:38 - 5:5 - TT - #5 Urban
14:57 - 5:6 - SI - #18 Havlík, asistencia #6 Srnec
16:03 - 6:6 - TT - #5 Urban

4. štvrtina:
9:16 - 6:7 - SI - #18 Havlík
16:55 - 7:7 - TT - #91 Stankovič
14:50 - 7:8 - SI - #28 Šamo
18:49 - 7:9 - SI - #13 Sypták, asistencia #72 Pisár

 

Zostava Trnava Sabers:

  1. #5 Radovan Urban, stredopoliar
  2. #7 Patrik Duraj, útočník
  3. #12 Jozef Joža, obranca
  4. #15 Richard Bálint, obranca
  5. #17 Marián Trenčiansky, stredopoliar
  6. #21 Kristián Šupina, obranca
  7. #24 Miroslav Miklošovič, brankár
  8. #29 Vladimír Chlapeček, rozohrávač
  9. #38 Stanislav Hanus, stredopoliar
  10. #69 Michal Hrivňák, útočník
  11. #87 Richard Bobek, obranca
  12. #89 Lukáš Kremser, obranca
  13. #91 Boris Stankovič, stredopoliar
  14. #99 Ján Hubáček, stredopoliar

 

Záznam zápasu na YOUTUBE (po kliknutí na odkazy nižšie):

1. zápas TRNAVA - Skalica: Kliknite pre presmerovanie na zoznam videí
2. zápas Prievidza - Zvolen: Kliknite pre presmerovanie na zoznam videí


Výsledky oboch zápasov 5. kola SLL 2018:

10.00 hod., TRNAVA SABERS - Skalica Chiefs, 7:9
12.30 hod., Prievidza Headhunterz - Zvolen Punishers, 8:5


Autor foto: Marek Suchoň