V sobotu 22. apríla 2017 sa konalo 2. kolo Slovenskej lakrosovej ligy (SLL). Organizáciu tohto kola mal na starosť samozrejme náš klub. Vďaka veľkej ústretovosti Petra Moravčíka dejiskom tohoto kola mohol byť opäť raz areál FK Lokomotíva Trnava. Na programe boli ako obvykle tri zápasy medzi šiestimi tímami.

V prvom zápase o 10:00 hod. nastúpil náš tím Trnava Sabers proti súperovi Skalici Chiefs. Obe mužstvá nastúpili v kvalitných zostavách. Zápas mal z objektívneho hľadiska veľmi dobré parametre hry, či už na jednej, alebo druhej strane. Hneď od začiatku sa hralo pomerne vo vysokom tempe. Aj keď v úvode sme tempo hry diktovali práve my, 1. štvrtinu vyhral súper, keď ku koncu štvrtiny sa podarilo po našej hrúbke skórovať Fisherovi, 0:1. Stále sme ale nepoľavovali, tlačili súpera a na brankára posielali strelu za strelou, žiaľ všetko smerovalo mimo sieť. V 2. štvrtine hneď v úvode sme opäť raz pochybili, a to súper bez problémov využil a Srnec skóroval ďalší gól do našej siete, 0:2. Nezlomilo nás to, stále sme do súpera dobiedzali a po chvíľkovom zaváhaní obrancov Skalice pokúsil šťastie opäť Radovan Urban č. 5, keď sa jednoduchým úhybom doprava priblížil viac k bráne a vystrelil. Tentokrát strela smerovala od zeme medzi bránkovú konštrukciu, 1:2. V tejto štvrtine sa potom už dlho hrala vyrovnaná hra a skóre sa menilo až v po začatí 3. štvrtiny, keď súper pridal do našej siete ešte dva góly. Najprv to bol Havlík, 1:3 a o niečo neskôr skóroval opäť raz Srnec, 1:4. Nádej pre náš tím však vybojoval v štvrtej štvrtine Igor Zatko č. 19, keď po prihrávke od Mariána Trenčianskeho č. 17 obehol šikovne súperovu bránu a vo výskoku skóroval, 2:4. Z našej strany to však v tomto zápase už bolo všetko. Skalica si pre nás ale pripravila ešte ďalšie dva góly. Povedať však treba, že veľkou mierou sa na tom podpísali opäť naše hlúpe chyby a nedôsledná tvrdosť v obrane. Najprv skóroval individuálne Černák, 2:5 a bodku ako klinec do našej rakvy zabil svojim druhým gólom Havlík, stav konečných 2:6.

Aj keď zápas skončil tak ako skončil, treba povedať, že úvodné dejstvo bolo z našej strany výborné. Jediné v čom sme zaostávali v tejto prvej časti boli face-offs. Tu Skalica získala prestupom z Bratislavy Tricksters silného hráča Jakuba Klima a naozaj rozhody boli takmer vždy súperove, aj keď prekaziť sa to snažil Marek Kubovič č. 11 s dlhou palicou a primárne Vladimír Chlapeček č. 29. Obaja hráči naozaj bojovali o každú loptu za čo ich treba pochváliť.

Hrali sme vyrovnaný súboj. Zlom pravdepodobne nastal niekde v polovici zápasu, keď sme začali robiť jednu chybu za druhou a súperovi sme tak ponúkali možnosti pre skórovanie. Súper tieto ponuky využíval, a tak sa po dobre zahratom úvode začali rozplývať naše ambície na výhru. Viacerí sme sa snažili bojovať do poslednej sekundy, aj keď niektorí bolo vidieť, že rezignovali priskoro. Na rade však teraz už bolo predstavenie ďalších tímov a my sme spokojne-nespokojne odchádzali pod sprchy...

V druhom zápase sa predstavili tímy Zvolen Punishers a majstrom Tricksters Bratislava. Zápas sa začal o 11:30 hod. a priniesol pomerne jednoznačnejší priebeh ako náš zápas. Už od začiatku sa bratislavský tím ujal vedenia a Punishers sa k útoku a vážnejšiemu ohrozeniu súperovej brány dostávali len sporadicky. Zvolenu sa počas štyroch štvrtín podarilo skórovať iba jediný krát, naproti tomu bratislavskí Tricksters dostali loptu za chrbát súperovho brankára dohromady 21-krát. Po konci 4. štvrtiny sa tak skóre zastavilo na číslach 21:1 v prospech Tricksters.

V treťom a poslednom zápase 2. kola SLL 2017 nastúpili proti sebe druhý bratislavský tím Bats proti zahraničnému účastníkovi ligy Budapešti BLAX. Tento zápas znovu priniesol vyrovnaný priebeh stretnutia. Počas prvých dvoch štvrtín si síce Bats vypracovali na súpera náskok, no BLAX ho počas ďalších dvoch štvrtín dokázali zmazať. Skóre bolo 6:6. Bats sa podarilo ale postupne opäť navýšiť skóre. Pár minút pred koncom zápasu bolo opäť skóre vyrovnané, no hráči Budapešti sa dopustili viacerých nedovolených zákrokov, čo viedlo k tomu, že sa Bats DNV dostali do vedenia o 3 góly vďaka presilovkám. Tento stav už do konca zápasu udržali, a tak zvíťazili nad Budapešťou 15:12.

Domáce kolo SLL v Trnave prinieslo minimálne dva zaujímave zápasy a jeden zápas, kde Punishers prešli recertifikáciou svojich lakrosových zručností. Nie je sa však čomu čudovať. Hrali proti zatiaľ nezdolanému víťazovi všetkých ročníkov SLL. Tešíme sa už teraz na ďalšie 3. kolo SLL, ktoré sa uskutoční v Bratislave-Rači 6. mája od 10.00 hod. Našim súperom bude ďalší ťažký oriešok - Prievidza Headhunterz. Ďakujeme všetkým zúčastneným, ďakujeme taktiež divákom a FK Lokomotíve Trnava za spoluprácu a samozrejme vďaka patrí aj podpore od PSA Groupe, či mestu Trnava! STICKS UP!!!

Výsledky 2. kola:

Trnava Sabers - Skalica Chiefs, 2:6, Góly za náš klub: Urban č. 5, Zatko č. 19
Bratislava Tricksters - Zvolen Punishers, 21:1
Bratislava Bats DNV - Budapes BLAX, 15:12