Už túto sobotu začína vo Zvolene ďalší ročník SLL 2017 (Slovenská Lakrosová Liga)! Úvodné kolo sa bude konať na ihrisku Technickej akadémie na ulici J. Švermu 1 vo Zvolene a začne prvým zápasom o 10.00 hod., kedy si zmerajú sily domáci PUNISHERS proti maďarskému zástupcovi v lige BUDAPEST BLAX. V druhom zápase kola nastúpime o 11.30 hod. proti ťažkému súperovi z Devínskej Novej Vsi Bratislave Bats. Po tomto zápase bude nasledovať posledný tretí zápas medzi rivalmi TRICKSTERS BRATISLAVA a PRIEVIDZOU HEADHUNTERZ.

V sobotu náš čaká rozhodne ťažký zápas, i keď minulú sezónu sme s týmto súperom hrali posledný zápas a kuriózne sme v najnižšom počte a proti náročnému súperovi odohrali asi najlepší zápas sezóny. Na to sa však spoliehať nemôžeme, keďže okrem toho, že je toto nová sezóna, sa v oboch tímoch pomenili zostavy. Veríme, že minulotýždňové kolo dvoch priateľských zápasov nám pomohlo nájsť nedostatky, a že sme sa z nich patrične poučili. Taktiež k dobrému výkonu by mohla priespieť aj uplynulá zimná príprava. Vyzerá to tak, že na zápas by sme mohli pocestovať v plnej zostave 14 hráčov. V tíme figuruje od nového roka aj jedno dievča Sabina Chlebanová a pôjde tak podľa našich informácii o jedinú ženu, ktorá v lige nastúpi. Kapitánmi tímu zostávajú už 3-krát po sebe v obrane Marek Kubovič (#11) a v strednom poli Radovan Urban (#5). Trénerom ostáva po dobrej minuloročnej spolupráci Boris Stankovič (#91), ktorý je zároveň i hráčom v poli. Pre náš tím TRNAVA SABERS bude tento ročník ligy už 3. v poradí od svojho vzniku v roku 2014.

Zápasová zostava:
Kristián Šupina #21 Goalie
Marek Kubovič #11 Defense (C)
Tomáš Stankovič #6 Defense
Richard Bobek #87 Defense
Adrián Magula #18 Defense
Radovan Urban #5 Midfield (C)
Igor Zatko #19 Midfield
Marián Trenčiansky #17 Midfield
Vladimír Chlapeček #29 Midfield
Boris Stankovič #91 Midfield (Hrajúci tréner)
Patrik Duraj #7 Attack
Patrik Pocisk #97 Attack
Lukáš Gučík #15 Attack
Sabina Chlebanová #9 Attack

Liga bude mať opäť raz 7 účastníkov vrátane maďarského tímu BUDAPEST BLAX, ktorý by sa dal považovať za maďarský reprezentačný výber. Ligy sa ďalej ešte zúčastnia veteránske tímy ako TRICKSTERS BRATISLAVA, BRATISLAVA BATS, PRIEVIDZA HEADHUNTERZ a najmladšie kluby, ku ktorým patrí aj náš klub, a to SKALICA CHIEFS a ZVOLEN PUNISHERS.

Liga sa bude hrať rovnako ako vlani turnajovým spôsobom, a to 7 kôl základnej časti a 2 kolá v PLAY-OFFS časti. Tímy odohrajú medzi sebou navzájom iba jeden zápas bez odvetného. Do rozpisu pribudol ešte v polovici sezóny ALL-STARS zápas 26. augusta, kde si zmerá sily VÝBER REPRE a VÝBER LIGY. Kvôli príprave na nadchádzajúce ME2017 v boxlakrose a MS2018 vo fieldlakrose, sezóna začne už 4. marca a jej základná časť bude končiť až 7. októbra. Semifinále PLAY-OFFS sa preto odohrá až 21. októbra, kde sa o finále pobijú 4 najlepšie tímy základnej časti. Samotné finále PLAY-OFFS sa uskutoční o deň neskôr 22. októbra. Miesto, kde sa bude konať PLAY-OFFS by sa malo ešte určiť.

Domáce kolo náš tím bude organizovať v apríli s najväčšou pravdepodobnosťou dňa 22. apríla začínajúc o 10.00 hod. v areáli FK LOMOTÍVA TRNAVA na umelej tráve. V Trnave by sme mali záujem zorganizovať aj ALL-STARS zápas a 3 zápasy PLAY-OFFS. O tomto sa však ešte rozhodne.

Prajeme nášmu tímu nech sa mu podarí podať čo najlepší výkon a úspešne tak vstúpiť do novej sezóny. STICKS UP a SABERS DO TOHO!!!