V Nedeľu 26. februára odohral náš tím dva priateľské zápasy v rozsahu 2x15 minút v Strážniciach (ČR). Toto kolo zorganizoval tretí participujúci tím Skalica Chiefs, ktorá kuriózne v Strážniciach hráva všetky svoje zápasy. Prvým zápasom bol duel medzi našimi Sabers a Brnom Ravens.

Asi po 30 minútach zápasu sa skóre zastavilo na 4:0 v prospech českého tímu. Na našej strane sa prejavila aj napriek menu nášho tímu bezzubosť útoku a nepodarilo sa nám v tomto dueli vsietiť gól. Súper bol hrateľný, no využil našu streleckú impotenciu v útoku a zopár chýb v obrane, čo mu zaručilo skromnú výhru.

V druhom zápase, ktorý sme odohrali hneď po krátkej prestávke sme nastúpili proti "domácemu" tímu Skalica Chiefs. Takisto ako v prvom zápase sa nám útočne nepodarilo presadzovať. Zahodili sme pár dobrých šancí na skórovanie, a tak sme počas celého zápasu opäť ťahali za kratší koniec. Jediný gól za náš tím pridal z rýchleho protiútoku #29 Vladimír Chlapeček. Stalo sa tak po vyhratom Vladovom face-offe, kedy SCOOP-ol a vyniesol loptu obranca #11 Marek Kubovič. Marek vrátil loptu dobre postavenému Vladovi, a ten po šarmantnej obrátke vystrelil a skóroval. Bol to zároveň jediný gól nášho tímu počas dňa. Zápas proti Skalici Chiefs bol z našej strany už mierne kvalitnejšie zahraný a aj skóre po záverečnom hvizde bolo mierne priaznivejšie, i keď sme prehrali 6:1.

Na tento dvojzápas sme išli hlavne s účelom rozohrať sa pred začínajúcou SLL 2017 a s cieľom poprvýkrát zapojiť do hry nováčikov - mladé šelmy. Zelené dresy premierovo obliekli: #9 Sabína Chlebanová a #15 Lukáš Gučík. Svoju druhú premieru si odkrútil aj #18 Adrián Magula, ktorý už nastúpil v predošlej sezóne, no po bleskovom zranení bol ihneď OUT. Pevne veríme, že sa nám budúci týždeň 4. marca v našom 1. tohtoročnom ligovom zápase SLL 2017 podarí podať výrazne kvalitnejší výkon a urvať čo najlepší výsledok proti náročnému tímu Bratislava Bats. Tak teda STICKS UP a SABERS DO TOHO!!!