Ako sme už pred pár dňami avizovali, uplynulý víkend 20. až 22. januára sa slovenská boxlakrosová reprezentácia v rámci prípravy zúčastnila na boxlakrosovom turnaji Mayor´s LAX XUP 2017 v pražskom Jižnim Měste. "Repre", ktorá hrala pod hlavičkou projektu NATIONALS obsadila na tomto turnaji konečné 6. miesto.

V skupine sa slovákom darilo a v rámci skupinovej fázy prehrali len jediný, a hneď prvý zápas s favoritom a neskorším víťazom turnaja LCC Radotín v pomere 2:8. Nasledovali 4 vyhraté duely; tesná výhra v posledných sekundách 5:4 nad Bundeswehr (GER), výhra 3:1 nad Pardubicami (CZ), so švajčiarskym výberom Chocolax White (SUI) opäť výhra v pomere 5:3, a nakoniec v poslednom zápase skupiny víťazstvo proti Polish Eagles (POL) 4:2. Týmito výsledkami si slovenský výber zabezpečil z 2. miesta v skupine postup do štvrťfinále turnaja, kde na nich čakal súper Old Dogs Plzeň (CZE). Proti tomuto mužstvu si Slováci vybrali slabšiu chvíľku a prehrali, čo znamenalo posun do bojov o 5. až 8. miesto. Následný súboj s už známym súperom z Pardubíc bol asi najlepším zápasom turnaja a po víťazstve sa NATIONALS predstavili v zápase o konečné 5. miesto na turnaji proti TJ Malešice (CZ). V poslednom zápase turnaja však Slováci ťahali za kratší koniec, a tak si po záverečnom hvizde z turnaja odniesli konečné 6. miesto. Všetkým hráčom ďakujeme za reprezentáciu slovenského lakrosu a gratulujeme k umiestneniu.

Súčasťou tímu NATIONALS na Mayor´s LAX CUP 2017 bolo aj naš hráč hrajúci s číslom 11 Marek Kubovič. Tímu NATIONALS držíme palce aj do ďalších zápasov v rámci prípravy na EILC 2017 (Európsky indórový turnaj), kedy sa predstavia predovšetkým v českej boxlakrosovej lige NBLL a na memoriáli Aleša Hřebejského.

LAX ON!!!