V sobotu 12. novembra sa vrámci jesennej edície "veľkého" field lakrosu odohral jej posledný zápas v Kátove na pôde domácej Skalice Chiefs. Toto podujatie sa prakticky nesie v réžii troch najmladších klubov na Slovensku, Skalice Chiefs, Zvolenu Punishers a nášho klubuTrnava Sabers. Cieľom je obohatenie sezóny o ďalšie zápasy, zdokonalenie hráčov a v neposlednom rade zábava.

Počas jesene sa odohrali tri kolá, z toho dve práve pod záštitou Skalice a jedno Trnavy. Všetky tri zápasy boli odohrané ako tzv. "veľký field", teda 9 hráčov v poli plus jeden brankár. Uplynulú sobotu sa odohral posledný zápas tohto roku, kedy proti sebe nastúpila Skalica Chiefs a výber ostatných tímov, za ktorý nastúpili aj naši traja hráči #19 Igor Zaťko (MID), #11 Marek Kubovič (DEF), #21 Kristián Šupina (GOA).

Na začiatku zápasu sa vedenia ujal výber slovenských tímov 0:1, ale následne svoje vedenie stratil a po polovici zápasu viedli Chiefs 3:1. V druhej pólke zápasu skóroval striedavo raz jeden a raz druhý tím, avšak krátko pred koncom zápasu bolo skóre nerozhodné 4:4. Zápas po dramatickom priebehu ukončili domáci. Už sa zdalo že zápas pôjde do predĺženia ako pred dvoma týždňami na našej pôde, no 2 minúty pred koncom sa podarilo kapitánovi domáceho výberu streliť víťazný gól, 5:4 pre Chiefs. Z našich hráčov za výber nebodoval nikto, no všetci traja odohrali výborný zápas a brankár Šupina chytil viacero pekných striel domácich.

Zápas sa odohral opäť vo výbornej domácej atmosfére a my len dúfame že sa v budúcej sezóne podarí zorganizovať minimálne niečo podobné ak nie niečo viac. Ďakujeme všetkým čo reprezentovali trnavské farby a aj všetkým hráčom a zúčastneným.

STICKS UP & LAX ON.