V nedeľu 17. júla sa v Bratislave v Rači konalo finále Slovenskej lakrosovej ligy (SLL) 2016, do ktorého sa zaslúžene po výkonoch v základnej časti ligy prebojovali oba bratislavské kluby. Na jednej strane, na domácom ihrisku stál tím Bratislava Tricksters, obhajca minuloročného titulu. Prekaziť im doterajšiu nadvládu mal tím Bratislava Bats (resp. už nejakú dobu skloňovaná DNV - Devínska Nová Ves).

Zápas začal o 10.00 hod. za nie príliš prívetivého veterného a zamračeného počasia. Očakával sa dážd, no počasie sa ako tak držalo a dovolilo tímom dôstojnú bitku o titul majstra SR, a tak zopár kusov fanušikov nahromadených okolo ihriska, mohlo fandiť svojemu tímu. Odvekí rivali na seba vybehli z ostra. Spočiatku sa viac darilo tvoriť hru a viackrát skórovať práve netopierom z DNV. Tí akoby boli ešte rozbehnutí z predošlého dňa, kedy sa im podarilo v poslednej štvrtine otočiť priebeh semifinálového zápasu a strhnúť tak výhru a postup do finále na svoju stranu. Gólov mali spočiatku viac ako Tricksters, no tí nezaostávali a snažili sa doťahovať hru. Opäť sa raz lámal chlieb v záverečnej štvrtine, kedy začala narastať nervozita na oboch stranách. Diváci mali možnosť vidieť naozaj viacero tvrdých zákrokov, niekedy až hraničiacich so zdravým rozumom, no rozhodci sa tvárili, že majú hru pod kontrolou, a tak sa hralo ďalej i bez tvrdých trestov. Táto nervozita na ihrisku však rozožierala morálku hráčov, z čoho vznikali ďalšie nedisciplinované situácie od niektorých jednotlivcov. Viac ich bolo na strane Bats, čo sa podpísalo na ich zápasovom sústredení a Tricksters naopak tento fakt využili a začali stŕhať misku váh na svoju stranu. Ku koncu už tímy nechávali na ihrisku iba to najlepšie a vyzeralo to na striedačkách, akoby sa tam tvorila fronta ako pred prvotným predajom istej firmy cez ovocie. Tricksteri koncentrovanou hrou v samotnom závere pretavili skóre do konečných 15:10 v ich prospech. A keď rozhodca odpískal záverečný hvizd nielen finálového zápasu, ale vôbec i posledného zápasu SLL 2016, bolo jasné, kto z tímov bude dekorovaný zlatom. Tentokrát cennejším ako soľ!

Za víťazov v tomto dueli nastúpil náš stredopoliar Igor Zatko, ktorý však hodnotil zápas pomerne smutne, i keď sa mohol tešiť z víťazstva. Pobyt na ihrisku si predstavoval inak. Igor je ale predsa len patriot, ktorému srdce šelmy žiari nazeleno!

Na druhej strane pôsobil mierne sklamane náš druhý hráč, obranca Marek Kubovič. Tomu naopak nechýbalo veľa, na jednej strane, aby postúpil so svojim "draft-tímom" vôbec do finále, no na druhej strane zase nechýbalo veľa, aby ten vytúžený titul so svojim tímom dosiahol. Šport je už raz taký a my veríme, že Marekove skúsenosti z tohto play-off sú pre náš tím cenné.

Tímu Tricksters týmto gratulujeme a želáme veľa radosti s ich ozaj pravým 2. titulom majstra SLL a ostatným tímom, ktorým ostali oči pre plač, ako aj nám samotným SABERS, želáme veľa síl a zdaru pri príprave na ďalší ročník. Všetko dobré...

A teda už len dodať:"LAKROSKY HORE A TVRDO LAXOVAŤ!"

Naši hráči, zprava Igor Zatko za Bratislavu Tricksters a Marek Kubovič za Bratislavu Bats po finálovom boji o titul majstra SR

Majstrovský tím Bratislava Tricksters Slovenskej lakrosovej ligy 2016, napravo číslo 7 náš Igor Zatko